Pomlajevanje obraza ohranja svež in mladosten videz

 

Danes lahko koži na različne, neagresivne in varne načine v veliki meri povrnemo zdravje in s tem tudi lepoto. Z nekirurškimi metodami za pomlajevanja obraza pomlajujemo predvsem vrhnje plasti kože, tako da odstranimo pigmentne madeže, globoke pore, drobne brazgotine, gubice in gube, vplivamo pa lahko tudi na volumen obraza. Poleg tega uporabljamo tudi pomlajevalne postopke (fotopomlajevanje, radiofrekvenčni postopki, laserski postopki, postopki z dermarolerjem …), s katerimi v usnjici pospešujemo, da celice (fibroblasti) proizvajajo nova kolagenska vlakna, da postane koža spet bolj prožna in polna.

Če se želimo vsaj za nekaj časa izogniti kirurškim postopkom za pomlajevanje obraza, lahko za videz naše kože veliko naredimo z uravnoteženo prehrano, skrbjo za zdravje (ne izpostavljajmo se soncu, ne kadimo, dovolj se gibajmo, dovolj spimo, ubranimo se stresa s pomočjo sprostitvenih tehnik, masaže, aromaterapije …), z dnevno skrbjo za svojo kožo in s tehnikami estetske medicine oz. postopki za pomlajevanja kože obraza, ki ohranjajo vitalne aktivnosti kože.

 

Koža na obrazu najbolj izpostavljena obremenitvam

 

Koža na obrazu je izpostavljena številnim obremenitvam, zato se na njej hitreje pokažejo znaki staranja. Onesnaženost zraka, vroče poletno sonce in ledeno mrzle zime kožo na obrazu lahko tako poškodujejo, da se na njej začnejo pojavljati vidne žilice, pigmentne nepravilnosti, povečane pore, gubice in gube. Koža na obrazu izgubi sijaj in napetost, pogosto postane suha. Suha koža lahko srbi, zateguje, v skrajnih primerih pa tudi poka, kar je zelo boleče. Zato jo moramo negovati z vlažilnimi kremami, v katerih naj bo tudi dovolj hranilnih snovi, ki bodo koži povrnile vlago in mehkobo.

V zadnjih letih so na področju anti-aginga prišli do spoznanja, da je za ohranjanje mladostnega videza s postopki za pomlajevanje kože potrebno začeti čim prej (po 30. letu).

 

pomlajevanje kožepomlajevanje obraza

 

Pomlajevanje obraza v Hiši lepote Porenta Ljubljana

 

Poleg klasične in kozmetične nege obraza z globinskim čiščenjem so vam v Hiši lepote Porenta na voljo tudi:

  • kozmetična nega aknaste in občutljive kože na obrazu;
  • kozmetična lifting nega obraza in dekolteja;
  • Collangene Hyaluronique H2CR; ter
  • Dermaceutic estetski pilingi za pomlajevanje obraza: mask peel, milk peel in mela peel.

Kolikokrat je potrebno ponoviti postopke? Tako izbira postopka kot njegova ponovitev je odvisna predvsem od starosti in stanja kože. Običajno je dobro enkrat letno opraviti serijo različnih postopkov. Potem pa je priporočljivo prihajati nekajkrat letno na vzdrževalno terapijo.

 

Si želite mladostnega videza? Privoščite si pomlajevanje telesa in obraza v Hiši lepote Porenta Ljubljana. Obiščite nas.